Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bli tynnere, vil bare være som andre og ikke bli erta for vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kjære ung.no Dette er antakeligvis noe dere hører hver dag, men jeg ønsker med så gjerne å bli tynnere. Dette er fordi jeg føler at jeg blir dømt av alle om vekten min. Flere gutter har kommentert det, i tillegg til min egen far. Vennene mine er alle tynnere enn meg, og der sårer meg veldig hver gang de prøver å si 'Jammen du er jo kjempetynn du også!' fordi jeg vet at de bare prøver å gi med bedre selvfølelse. Jeg veier 56 kg og er 1.66 cm høy, og jeg vet at dette er vanlig kroppsvekt for meg, men jeg er ikke fornøyd. Uansett hvor mye tynnere jeg blir er det alltid noen som sier 'bli tynnere'. Jeg har hatt både bulumi og anoreksi, og har blitt tvunget til å spise mye. Det gjør vondt. Å bli tvunget til sånt. Jeg vil bare være som alle andre som ikke blir erta for vekt. Jeg vil ikke bli 'perfekt'. Bare tynn nok til å bli respektert.

SVAR

Besvart 11.05.2014 23:42:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle