Hopp til hovedinnholdet

Skal ta 4. året på videregående uten støtte i fra Lånekassen.

Jente 18 år
 

Spørsmål

eg gaar musikklinjen og har pga sykdom faatt forlenget tid så eg tar 3året over 2 år, så dette er mitt 4 år. eg var først elev den første mnd men så bestemte eg meg for å ta dette 4året som privatist , så eg er nå privatist i alle fag og eg ba om å få slettet alt av fravær og karakterer fra vg3 i fjort så eg tar hele vg3 p nytt i år. Fikk stipned de 3 årene, men har ikke søkt om det i år , har også ikke bestått alle privatisteksamnene fra vg3 , må eg da betale tilbake og evt hvor mye bare fra vg3 elr alt eg har fått ? har ringt og spørt men fått ulike svar...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når du mottar støtte etter reglene for videregående opplæring. vil ikke stipend bli gjordt om til lån med mindre du har missligholt opplysningplikten eller mottatt støtte uretmessig. Du vil som regel ikke få omgjordt stipend til lån dersom du stryker i noen fag.

Når du ikke lengere mottar støtte i fra Lånekassen, og du har lån, vil du få tilsendt en nedbetalingplan, lånet blir rentebærende og du vil få regninger i posten. Dersom du ikke kan betale, kan du søke om betalingsutsettelse.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte