Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte fra NAV til utdanning?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise til Bali neste år for å utdanne meg som PT. Jeg hadde flaks som fikk sommerjobb, der jeg tjente ca 17000. Jeg bor på en veldig liten plass, der det ikke er mulighet til å få jobb. Foreldrene mine er skilt, pappa er alkoholiker og har aldri betalt barnebidrag. Mamma er aleneforsørger for 3 barn. Kan jeg få støtte fra NAV til å begynne å studere? Jeg må betale over 70000 i egenandel. Hvordan kan jeg skaffe nok penger, dette er drømmen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Dette høres for det første veldig spennende ut!

Det er vanskelig å få støtte til utdanning fra NAV. Tanken er at du ved hjelp av lån og stipend fra Lånekassen og deltidsjobb skal klare å dekke dine utgifter du har til utdanning. Du bør kontakte Lånekassen, kanskje du har rett til lån og stipend til å dekke utdanningen din med.  

Du skriver at du bor på en veldig liten plass, hvor det ikke er mulighet til å få jobb. Har du tenkt på om det finnes muligheter for jobb i nabokommunene? Kanskje du har venner og/eller familie som bor andre steder i landet, som du kan bo hos mens du jobber? På den måten får du kanskje en lavere husleie å forholde deg til, siden du kjenner dem du bor sammen med. Du kan såklart også finne en egen hybel/leilighet, men da følger også høyere kostnader med sånn som husleie, strøm, forsikring og så videre.

For å oppnå drømmene våre, så innebærer det ofte hardt arbeid. Derfor så gjelder det å være kreativ med tanke på muligheter for å få jobb, kanskje du må flytte midlertidig til et sted hvor arbeidsmarkedet er større. Se etter ledige stillinger på www.nav.no, og vær aktiv i jobbsøkingen. Send åpne søknader til plasser hvor du kunne tenke deg å jobbe, eller enda bedre; møt opp personlig. Samtidig så gjelder det å søke på flest mulige stillinger du er kvalifisert for, ofte så lønner det seg ikke å være kresen med tanke på hvilken jobb det er snakk om. Du må huske på hvorfor du gjøre dette og tenke på det endelige målet, som er å få studere på Bali :-)

Vi ønsker deg lykke til videre med jobbsøk og utdanning!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte