Hopp til hovedinnholdet

Gravid, aldri hatt noen jobb. Skal flytte sammen med kjæresten, men vi mangler hvitevarer. Er det mulig å søke om støtte til etablering?

 

Spørsmål
Jeg er en jente på 20 år som er gravid i 7 måned. Har nettopp blitt ferdig med studiene, og har aldri hatt noen jobb. Om en måned flytter jeg sammen med kjæresten som nettopp har fått seg jobb, problemet er at ingen av oss har nødvendig "utstyr" som kjøleskap, komfyr, vaskemaskin osv. Siden han er den eneste av oss som jobber er det jo umulig for oss å få råd til det vi trenger innen barnet kommer! Vi kan jo ikke sitte i en tom leilighet med en nyfødt.....
Er det mulig å søke om støtte til etablering, siden dette er første gang jeg flytter hjemmefra?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er mye som må ordnes når man flytter og venter barn. Vi kjenner dessverre ikke noe til ordninger som kan hjelpe dere med nødevendige hvitevarer, men du bør ta en telefon til NAV (Arbeids- og velferdsforvaltningen): 800 33 166 eller finn ditt nærmeste kontor på hjemmesiden deres. Forklar dem situasjonen deres, så kan de fortelle hvilke ordninger som finnes og hvilke muligheter dere har.

Dere må også gjøre alle venner og familiemedlemmer oppmeksomme på at dere er på jakt etter hvitevarer. Mange har byttet ut fullt brukbare varer, og har de gamle stående i kjeller eller på loft. Kanskje dere kunne overta eller låne noe av dette? Så kan dere kjøpe eget når dere begynner å få økonomien i orden.

Lykke til med både barn og ny leilighet!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hvor gammel må du være for å kunne nekte å bli adoptert?