Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om barnebidrag

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er nå 20 år og bor med pappa han betaler barne bidrag noe han har gjort helt siden jeg og min eldre søster bodde hos mamma som ingen har noen kontakt med hvordan kan vi egentlig få stoppet dette siden ingen av oss mottar noe av dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ifølge barnelovens regler er det sånn at foreldre har en plikt til å betale barnebidrag frem til barnet fyller 18 år, eller til barnet er ferdig med slik skolegang som regnes som vanlig (f.eks. videregående skole). Foreldrene kan også lage en egen avtale om hvor lenge den ene forelderen skal betale barnebidrag til den andre.

Siden du er over 20 år, og siden du ikke bor sammen med moren din, har ikke faren din noen plikt til å betale barnebidrag for deg til moren din. Unntaket fra dette er hvis foreldrene dine har laget en egen avtale om at faren din skal betale barnebidrag også nå etter at du har fylt 18 år. 

Hvis foreldrene dine har laget en egen avatale om dette må faren din se på hva som står i den avtalen. Så lenge han ikke bryter en eventuell avtale han har inngått med moren din kan han bare stoppe barnebidragsutbetalingene til henne. Og hvis han har inngått en avtale med moren din om at han fremdeles skal betale barnebidrag til henne får han heller kontakte henne og gi beskjed om at denne avtalen nå må endres eller falle bort.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte