Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å få venner, hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har alltid vært veldig sjenert og hatt det vanskelig med å komme i kontakt med andre. På barneskolen hadde jeg to bestevenner som "brukte" meg. Jeg klarte ikke å si nei og godtok alt de gjorde og sa til meg. På ungdomsskolen flyttet jeg vekk, fikk sosial angst og ble kun invitert med fordi de andre "måtte". Så ofte på skolen måtte jeg gjøre gruppeoppgaver alene. Jeg hadde noen jeg gikk med i friminuttene, men det var ikke noe ekte vennskap, for jeg falt ut på en måte. En av mine nåværende bestevenner er egentlig ikke alltid grei med meg, og jeg burde egentlig ha kuttet ut vennskapet for lenge siden, men jeg klarer det ikke. Nå, på videregående, og egentlig gjennom hele barne- og ungdomskolen, føler jeg at jeg er en "nummer 2". Folk velger å være med meg hvis de ikke har noen andre akkurat da. Flere som jeg hovedsakelig satt ved siden av i timer begynte å sitte ved siden av noen andre istedenfor når det kom noen bedre. Jeg får ikke til vennskap, og vet ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 13.10.2015 16:54:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Hva skal vi snakke om?

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ungdomsjournalist Hege har gode tips til deg.

 

Les mer
account_circle