Hopp til hovedinnholdet

Redd for fremføringer..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 16 år som da nettopp har begynt på videregående skole. Jeg gikk i samme klasse fra 5.10 og i fra 5-7 var det ikke så ille fordi jeg ikke brydde meg. Men fra 8-10 skjedde det forandringer, i starten klarte jeg ikke snakke foran de engang , jeg var redd for å si noe dumt. Jeg hadde kjent de i noen år og det var ikke noe farlig å snakke for de, men jeg turde ikke å ha framfinger, så 3 år gikk uten at jeg hadde en eneste framføring for klassen. Men så begynte jeg på vgs, helt ny klasse med helt fremmede folk. Og når tørr jeg ikke spørre om hjelp med noen ting fordi jeg er redd for hva de tenker, jeg prøver å late som ingenting men jeg vet at de ikke liker meg. Men jeg har siden 8. klasse vært REDD for å gå på skolen og snakke i timene, det går utover humøret og jeg får vondt i hodet vær dag, og sitter hemme å gråter fordi jeg kanskje sa/gjorde noe dumt. Men jeg tørr ikke snakke med noen om det fordi de bare kommer til å dømme meg , så hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 09.11.2015 18:23:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Men hvis du føler deg nedfor over lang tid, er det viktig å ta tak i det. Her er noen råd.

 

Les mer
account_circle