Hopp til hovedinnholdet

Jente 18, sliter og har selvmordstanker

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har tidligere slitt med lett depresjon (som begynner å komme tilbake) og har sosial angst, og merker at dette knuser meg innvendig. Jeg har nesten ingen venner, og de vennene jeg har tar aldri kontakt og ignorer meg. Har veldig lav selvtillitt, og føler ofte en trang til å "straffe" meg selv. På skolen begynner jeg å slite med fag, mye på grunn av mitt store fravær grunnet psykiske årsaker. Prøvd å snakke med lærere om dette, men de bare ler av det og tror jeg "faker" det for å slippe presentasjoner. Har vært hos psykolog, som ikke fungerte. Tar kontakt fordi jeg er redd hva som skjer videre. Jeg fungerer ikke til noe, så tviler på at jeg vil klare studier (går studiespesialiserende nå). Usikker om jeg i det hele tatt vil klare videregående skole, ettersom til neste år kommer det en fraværsgrense. Jeg har også mye selvmordstanker, eneste som holder meg i livet er at jeg ikke vil såre familien min. Vet ikke hvor jeg skal søke hjelp lenger. Hjelper medisiner? Isåfall hvilke?

SVAR

Besvart 07.12.2015 20:36:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle