Hopp til hovedinnholdet

Sliter sosialt, kan jeg få det sjekket?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg lurer på noen ting. Jeg tror jeg har sosial angst, men er ikke sikker. Jeg hater å være nærme store folkegrupper, holder meg alltid med min nærmeste vennekrets. Jeg har ikke mange venner på skolen, pga. jeg ikke klarer å vise interesse, jeg vil ikke inkludere meg og prøver alltid å sitte aleine på et grupperom. Når jeg er ute med venner hater jeg det, jeg liker ikke å være rundt mange mennesker det stresser meg og utløser angst. Jeg klarer meg men det tar utrolig mye selvsikkerhet. Når jeg har presentasjoner blir jeg utrolig usikker men overspiller det med å late som jeg har mye selvsikkerhet. Jeg blir stresset hele tiden, daglige situasjoner, familie situasjoner, jeg vil og orker ikke å bli kjent med andre, jeg blir så dårlig og vil bare gjemme meg... Kan man få lege erklæring? Kan man bli sjekket? Jeg skulker også veldig ofte fordi jeg blir så stresset på morgenen å ver blant mennesker igjen. Hver dag er en utfordring. Litt uklart spørsmål kanskje..

SVAR

Besvart 16.02.2016 12:41:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle