Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få studielånet omgjort til stipend?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg utdanner meg til å bli barnehagelærer hos HIOA, og jeg lurte bare på om dere kunne svare på et spørsmål angående stipend og lån? Jeg begynte å studere i år, og jeg bor for øyeblikket hjemme. Jeg tror jeg kommer til å gjøre det ut dette skoleåret, for så å leie i Oslo fra og med neste sommer så jeg er klar til å flytte ut når jeg begynner 2. året. Det jeg lurte på er. Hvis jeg søker stipend og lån i år, vil dette bli gjort om til stipend neste år, så lenge jeg flytter ut før studietiden er over? (Skal studere 3 eller 4 år) Eller vil det bli gjort om til bare lån første året, for så at de resterende årene blir gjort om til stipend (40%)?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så lenge du bor hjemme, så vil du ikke få omgjort lån til stipend. Dersom du flytter ut senere, så vil du kunne få omgjøring.
bor du hjemme det første undervisningsåret ditt, men flytter ut neste år, så vil du ikke få omgjøring for det første året, men du vil kunne få omgjøring for det andre året, så lenge du fortsetter å bo borte.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte