Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt med sosial angst. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe han?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er forelsket i en gutt med sosial angst. Han har mange problemer, problemer som jeg vet om og problemer som han ikke klarer å snakke om. Han er forelsket i meg også, men det er likevel ikke lett. Han sliter en del psykisk, og jeg er ikke sikker på om han går til en psykolog eller ikke. Jeg tør ikke spørre for jeg føler det blir litt for personlig og vanskelig. Vi begge har lyst til å være sammen og finne på ting, men på grunn av angsten hanns klarer han det ikke. Jeg prøver å fortelle han at jeg liker han for akkurat den han er. Jeg prøver hele tiden å berolige han med at han er bra nok som han er, siden han naturligvis sliter en del med selvfølelsen også. Jeg føler at jeg sitter i en veldig komplisert situasjon. Jeg prøver bare å være der for han hele tiden og lytte til han, men har lar meg ikke. Vi snakker hver dag men det er veldig sjeldent vi møtes på ekte. Hva burde jeg gjøre for at han skal få opp selvfølelsen? Og hva burde jeg gjøre for å hjelpe han med angsten?

SVAR

Besvart 20.10.2016 22:02:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle