Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye må man betale selv for utveksling?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, gutt 16 som går førsteåret på Musikk Dans Drama. Jeg har veldig lyst til å ta VG2 i et engelsktalende land, aller helst USA. Skolen jeg går på har ikke en ordning, og rådgiver sier at jeg må kontakte en organisasjon. Jeg ser at prisene varier. Familien min har ikke så veldig mye penger, så det å betale opp til 100 000 er litt for mye, så det jeg lurer på er hvor mye må betales selv, rent praktisk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Jeg vil anbefale deg til å lese denne artikkelen. Her finner du en oversikt over godkjente organisasjoner du kan reise igjennom. Ved å klikke deg inn på deres nettsider, vil du få svar på det du lurer på i forhold til pris, søknadsfrist osv. 

Så lenge organisasjonen er godkjent av Lånekassen, kan du søke om lån og stipend. Du kan ikke regne med at Lånekassen dekker alt, men en del støtte kan du få. Det som ofte utgjør hoveddelen er bostipendet, som er på kroner 4 200,- per måned, altså 42 000,- kroner per år. I tillegg kan du få ekstra stipend til reise. Du kan lese mer om hvor mye du kan få på Lånekassen sine hjemmesider.

Jeg vil anbefale deg å prøve å finne noen organisasjoner ganske snart og snakke mer med rådgiver. Utveksling kan ta litt tid å planlegge.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte