Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 13 år som flyttet til Norge.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann, Jeg er en gutt på 13 år som flyttet til Norge Sommer 2014 fra Danmark. Jeg sliter med å snakke Norsk og få venner. Jeg er redd for at prøve å snakke Norsk fordi jeg tror jeg dummer meg ut. Jeg skal snart til å begynne til Tale Pedagog da jeg er født med Vann I ørene. Jeg har også en Tvilling jeg går I klasse med som sliter med samme problemer, Vi sitter sammen nesten hele tiden og er alene I friminutene da vi Lukker oss på en måte ut når folk prøver å snakke med oss. Jeg blir veldig lett sjernert og de sees, Jeg blir helt rødt i hovedet.

SVAR

Besvart 28.04.2017 11:04:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ensomhet og dårlig selvfølelse kan henge sammen

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro på dem. Du er igang med er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Synes du det er flaut å rødme?

Er du redd for å rødme når du skal snakke høyt i klassen, eller når en du liker ser på deg? Det viktigste er å akseptere at det kan skje.

 

Les mer
account_circle