Hopp til hovedinnholdet

Jeg har praksisplass i en annen kommune enn hjemkommunen. Bor i leielighet og får 3800 kr i borteboerstipend. Har jeg krav på mer penger eller at kommunen betaler leia mi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 17år som går TAF/YSK-helse. Jeg går på skole 4mil hjemmefra, og bor i leilighet. Jeg fikk ikke praksisplass i min hjemkommune fordi det var bare 2 praksisplasser og 4søkere, som betyr at jeg har praksisplass i den kommunen hvor skolen er, som altså er 4mil unna. Jeg må bo i leilighet for å kunne jobbe, ellers går det ikke med tanke på arbeidstider og buss siden jeg ikke har sertifikat. Jeg hørte noen på jobben snakke om at siden jeg ikke fikk praksisplass i min egen kommune, så burde kommunen dekke leiligheten for meg? Jeg betaler 5000kr i leie, og får 3800kr i borteboerstipend. Jeg betaler 1200kr av egen lomme/foreldrene mine for at jeg skal kunne gå på skole og ta utdanningen, og jeg føler dette blir litt feil? Er det noe sånt at jeg har krav på eller at kommunen skal betale leiligheten?

SVAR

Besvart 27.09.2017 21:10:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
account_circle