Hopp til hovedinnholdet

Syk i studietiden. Har jeg krav på økonomisk bistand?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har permisjon fra studie høsten 2017 og våren 2018. Bor nå i studentbolig. Har på den ene siden hørt at når man er i permisjon regnes man ikke som student lengre og kan ikke bo i studentbolig. På den andre siden har jeg hørt at man kan det, men må fremlegge permisjonsbevis eller bevis for sykestipend. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjør er syk og har vanskelig for å komme opp av sengen. Hvordan skal jeg da klare å flytte? Dessuten er det vanskelig å få tak i leilighet eller hybel som er så billig at en som har permisjon kan betale. Har hørt at man ikke får lån underveis, men må vente til slutten av permisjonen før en kan søke om sykestipend. Så har ingen "inntekt". Hva skal jeg gjøre? vil ikke havne på gaten heller? Kan jeg betale semesteravgiften nå som jeg har permisjon? Slik at jeg får lege via studentsamenskipnaden? eller må det også skiftes?

SVAR

Besvart 04.12.2017 14:36:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle