Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kronisk syk og sliter med å holde kontakt med vennene mine.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en kronisk syk jente som kjenner på en klump i magen kontinuerlig. Pga sykdommen min sliter jeg med å holde kontakt med vennene mine fordi jeg aldri orker noe på fritiden og jeg ikke kommer meg på skolen. Dette er en stor uoverkommelig sorg for meg, jeg har en kjæreste, men han er stort sett den eneste sosiale omgangen jeg får og jeg er redd for å gjøre meg for avhengig av han. Nå nærmer sommerferie, syttende mai osv seg og jeg kjenner at jeg har en stor klump i magen fordi jeg føler at jeg er gått helt i glemmeboka av alle. Jeg blir ikke invitert på fest da jeg ikke kan delta slik folk forventer med tanke på sykdommen min, og jeg føler at jeg bare ikke klarer å holde følge med noen av mine jevnaldrende. Var mye mer utadvendt før, nå er jeg tilbaketrukken og ensom...har dere noen tips på hva jeg kan gjøre? Jeg hater hverdagen min slik som den er i dag, og orker ikke gå rundt å være så usikker på meg selv i sosiale settinger...på forhånd, takk for svar!

SVAR

Besvart 13.04.2018 11:57:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ensomhet og dårlig selvfølelse kan henge sammen

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro på dem. Du er igang med er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle