Hopp til hovedinnholdet
Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har vært suicidal og 'mentalt lammet' fra å skape inntekt eller sosialisere i over 3 år nå og må gi familie litt pusterom ved å flytte ut. Jeg har vært hos DPS 5 sesjoner for rundt et år siden, men slutta siden jeg ikke hadde noen tro på behandlingen (før de rakk å diagnotisere). Etter første veiledningstime hos NAV nylig ble jeg informet at jeg kan søke sosialstønad eller AAP for å støttes til å bo for meg selv - og da må jeg enten være med på aktivitetsplan eller gå tilbake til behandling. Så jeg har avtalt ny henvisning til DPS, og med det kommer en del spørsmål, (ennå uklart om jeg søker AAP eller sosialstønad): 1. Vil jeg regnes som ung ufør, og i så fall hva avgjør hvorvidt jeg kan få etterbetalt støtte (+3 år)? Holder det at en lege/spesialist sier "denne personen har hatt lammende depresjon/angst etc. siden så og så dato"? 2. Hvis denne etterbetalingen ikke godkjennes, vil i det minste etterbetaling for perioden jeg har sendt meldekort regnes (ca. 2 mnd)? takk.

SVAR

Besvart 31.05.2018 14:32:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte

Har du dårlig økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen din til å skaffe deg bolig. Les mer om du er en av de som kan få støtte.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål på ung.no?

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Det er fagpersoner som svarer som svarer på spørsmål i vår spørretjeneste.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
account_circle