Hopp til hovedinnholdet

Mamma viser ikke omsorg for meg og lillebrødrene. Jeg vil flytte.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, har 2 ting. 1. Hater å bo hjemme. Siden pappa døde slutta mamma å ha omsorg for meg å lillebrødrene mine, hun begynte å bruke penger på seg selv, og vi får bare brød til hvert måltid. Hun slår oss hvis vi sier ifra til barnevern og Jeg orker ikke mer og vil ta selvmord. Samtidig så bryr jeg meg bare om skole nå for tida, så når jeg blir 18 flytter jeg i sommerferien og tar vg3 et annet sted. 2. Lurte på bortebo. trenger jeg å ha en adresse på stedet før jeg søker? bor ca 1500km unna den vgs jeg skal søke på. Blir realfag, drømmen er å studere elsys på NTNU. har ikkr sommerjobb heller, mamma lot meg ikke t jobben og sa ikke hvorfor.. tørr ikke å fortelle mamma om t jeg flytter enda, heldigvis får jeg stipend som mamma ikke vet om.. brukte bankid hennes. Så jeg sparer stipendet jeg får på 2900 i mnd så har jeg rå til fly og sånn penger man må betale før man flytter.

Hei gutt 17 år!
På grunn av sommerferie kan vi ikke svare på spørsmål om stipend og utdanning før ung.no sin vanlige spørretjeneste åpner 6.august. Under får du svar fra Alarmtelefonen 116 111som handler om hvordan du og lillebroren din har det hjemme med mamma. 
Vennlig hilsen Ung.no-redaksjonen.

SVAR

Besvart 18.07.2018 08:38:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle