Hopp til hovedinnholdet

Vil avbryte bacheloren. Hva skjer med studielånet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har akkurat begynt på en bachelor som jeg har innsett at jeg ikke kommer til å fullføre. Jeg vurderer å gå første året og hoppe av etter det, men er redd for at støtten fra lånekassen vil bli kun studiegjeld. Hvis jeg står på eksamenene mine og får 60 studiepoeng, og hopper av studiet etter det; vil jeg fortsatt få støtten omgjort til gjeld? Må jeg fullføre bacheloren for å få stipend? Kan jeg ta opp fag for å øke snittet mitt etter første året på bacheloren og så begynne på et nytt studie? Eller bryter det med lånekassens regler om ett års forsinkelse? Har lest flere sider på lånekassens nettressurser uten å lykkes med å finne et konkret svar på min situasjon.

SVAR

Besvart 22.08.2018 10:10:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle