Hopp til hovedinnholdet

Har søkt om lån, vil bare ha stipend.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Etter at jeg takket ja til skoleplassen på vigo ble jeg sendt videre til en søknad om stipend. Og jeg fylte søknaden . Problemet her er at på søknaden sto det "lån og stipend", men jeg vil ikke ha lån. Jeg vil bare ha stipend. Hva gjør jeg nå? Skal jeg ringe de å kansellere? I såfall hvorfor var søknaden om begge??! Jeg viste ikke hvorda man skulle kun søke stipend. Hjelp

Besvart 22.08.2018 10:21
 

Svar
Hei


I søknaden så skal man kunne velge mellom stipend, stipend og begrenset lån, og stipend og fullt lån. Dersom du har valgt feil, så kan du logge inn på Dine sider på Lånekassen sine hjemmesider og melde fra om endringer der, men vanligvis så får man ikke lån i fra Lånekassen dersom man er under 18 år og går på videregående skole (unntaket er dersom du skal gå på privatskole og betale skolepenger). 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte