Hopp til hovedinnholdet

Lærling og dokumentasjon til Lånekassen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er andreårs lærling og har søkt om stipend fra lånekassen da jeg ikke bor med foreldrene mine. Fikk svar i dag om at de mangler en dokumentasjon fra min arbeidsgiver om hvor mye jeg tjener brutto inkludert tillegg både i høst og vår. Jeg er helsefagarbeiderlærling og bytter arbeidsplass etter et halvt år. Hvordan skal jeg løse dette? Jeg er nettopp begynt på min nye arbeidsplass og skal være der til og med 1. mars. Mener lånekassa at arbeidsgiver min skal skrive en bekreftelse på hvor mye jeg tjener i måned + tillegg og signere? Jeg hadde ikke fått det i fjord da jeg begynte som lærling derfor synes jeg det er merkelig og er usikker på hva jeg skal svare. Jeg sendte inn lønnslippen min først siden den viste hvor mye jeg tjener osv. men det var vel ikke dette de forventer.

SVAR

Besvart 12.09.2018 13:38:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
account_circle