Hopp til hovedinnholdet

Krav om tilbakebetaling bostøtte lån stipend

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg og min bror på 15 bor hos min mor og har begge gått på norsk grunnskole for å bli interegert i Norge. Vi er fra Afghanistan og har bodd i Norge i 6 år. Vi har kun vår mor som ikke kan jobbe pga kraftig leddgikt. Hun får under 12000 kr utebetalt pr mnd fra Nav. Jeg og min bror fikk stipend når vi gikk norsk grunnskole. Vår mor har fått krav på over 100 000 kr fra Husbanken som for vårt tidligere utbetalt stipend og bostøtte. Selv om ingenting har endret seg økonomisk. Hun har samme inntekt og samme husleie osv. Vi er ikke norsk. Men våre norske venner er sjokkerte. De hjelper oss med denne melding. Må vi betale tilbake stipend pga vi ikke norsk?

SVAR

Besvart 06.11.2018 21:34:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Startlån

Planer om å kjøpe din første bolig? Du kan søke kommunen din om gode startlån.

 

Les mer
attach_file

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte

Har du dårlig økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen din til å skaffe deg bolig. Les mer om du er en av de som kan få støtte.

 

Les mer
account_circle