Hopp til hovedinnholdet

Kan Lånekassen støtte et språkkurs?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er interessert i å studere i Sør-Korea. Jeg har ikke helt undersøkt nok til å vite hva jeg vil studere, men ønsker i utgangspunktet kun et språkkurs. (For eks 4 uker allmenn språkurs fra EF) Jeg gikk inn på Lånekassen sin side for å undersøke mulighetene for støtte, og fikk da opp siden for "kortere språkkurs". Det siste punktet om kravene forvirret meg litt: "Du må være tatt opp til en hovedutdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen". Kan dere forklare meg litt hva de mener med dette?

Besvart 21.11.2018 15:57
 

Svar
Hei

Så fint at du ønsker å lære koreansk.

Lånekassen kan gi støtte til kortere språkutdanning i utlandet, men da med tanke på at man skal kvalifisere seg til å ta videre utdanning i utlandet. Dersom du for eksempel bestemmer deg for at du vil studere i Korea, men at utdanningen din er på koreansk, så kan du få støtte til å ta et språkkurs først for å kunne følge undervisningen.

Dersom du planlegger å ta et kurs på 4 uker og så dra hjem igjen til Norge, så vil det antageligvis falle utenom det Lånekassen pleier å støtte.

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte