Hopp til hovedinnholdet

Avbrutt studie og nedbetaling på studielån.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Har lest rundt på Internett i flere dager men finner ikke noe konkret svar, så tenkte skrive situasjonen her og spørre! Jeg startet på et studie i høst, men ønsker IKKE fullføre semesteret (nå til jul). Jeg har fått lån til semesteravgift (53.000), ett stipend på 21.000 første måneden i tilegg til stipend på 8.000 månedene deretter og frem til nå. Med andre ord: ganske stor studiegjeld uten å få noe studiepoeng for det. Spørsmålet mitt er, dersom jeg slutter NÅ og melder fra til Lånekassen, hva skjer da med lånet mitt? Må jeg betale tilbake nå i nærmeste fremtid, eller kan jeg informere om at jeg vil studere på nytt neste høst slik at dette lånet ikke må nedbetales før neste utdanning er ferdig og må nedbetales? Hvis det har noe å si så er det ca 30 studiepoeng jeg har fått støtte til, men som jeg ikke har tatt/fått.

Besvart 06.12.2018 15:49
 

Svar
Hei

Dersom du avbryter utdanningen din nå, så kan du regne med at første regning må betales i august.

Dersom du ønsker å studere videre senere, så er det slik at lånet ditt blir rente- og avdragsfritt straks du begynner å motta støtte til fulltidsstudier igjen. Det vil si at dersom du skal studere fulltid i fra høsten av og får innvilget støtte til det, så vil du slippe å betale.

Det går også an å søke om betalingsutsettelse.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Hvis du slutter på skolen, mister du rett til penger fra Lånekassen. Du har plikt til å si ifra til Lånekassen om du slutter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte