Hopp til hovedinnholdet

Avbrutt studie og nedbetaling på studielån.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Har lest rundt på Internett i flere dager men finner ikke noe konkret svar, så tenkte skrive situasjonen her og spørre! Jeg startet på et studie i høst, men ønsker IKKE fullføre semesteret (nå til jul). Jeg har fått lån til semesteravgift (53.000), ett stipend på 21.000 første måneden i tilegg til stipend på 8.000 månedene deretter og frem til nå. Med andre ord: ganske stor studiegjeld uten å få noe studiepoeng for det. Spørsmålet mitt er, dersom jeg slutter NÅ og melder fra til Lånekassen, hva skjer da med lånet mitt? Må jeg betale tilbake nå i nærmeste fremtid, eller kan jeg informere om at jeg vil studere på nytt neste høst slik at dette lånet ikke må nedbetales før neste utdanning er ferdig og må nedbetales? Hvis det har noe å si så er det ca 30 studiepoeng jeg har fått støtte til, men som jeg ikke har tatt/fått.

SVAR

Besvart 06.12.2018 15:49:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
account_circle