Hopp til hovedinnholdet

Selvom jeg er redd, orker jeg ikke å gå her å vente på at jeg skal bli frisk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei!
Jeg går nå siste året på vidregående. 1 september ble jeg alvorlig syk, og fikk bla diagnosen Henoc Shønleins purpura som vil komme til å følge meg i lang tid. Jeg hadde store planer om å jobbe, reise, og gå videre med studier, men nå som jeg er syk vet jeg ikke hvordan jeg skal få til noe som helst før jeg blir frisk igjen.
I og med at dette er en veldig sjelden sykdom, vet du nok ikke så mye om den. Jeg går nå på kortison og cellegift, og har dager der jeg er nesten frisk, og andre dager der jeg blir så sliten at jeg omtrent kan sovne når som helst. Jeg er går også å er redd for å få tilbakefall, noe som fører til at jeg blirsengeliggende, og helt avhengig av pleie og hjelp til det meste.
Hva kan jeg gjøre? det finnes ingen ordentlig behandling for sykdommen. Den må gå over av seg selv, og i mellomtiden må jeg gå på medisiner som holder almentilstanden oppe. Det kan være snakk om mange år. Jeg føler selv at jeg bare trenger å komme bort herifra, og reise til et sted der jeg virkelig kan slappe av. Men på den andre siden er jeg redd for å reise bort, for det er her legene som kjenner meg og min historie holder til. Vet du om det finnes noe form for stipend eller støtte for meg? Jeg hadde hatt så godt av å reise vekk, å få slappet av, noe som skal være den eneste måten å få sykdommen vekk raskest mulig. Selvom jeg er redd, orker jeg ikke å gå her å vente på at jeg skal bli frisk. Jeg tør ikke jobbe heller, for jeg kan ikke binde meg til en jobb når jeg ikke vet om jeg orker å stå opp om morgenen.
Håper du kan hjelpe meg til hvertfall å få litt bedre oversikt over om det er noe muligheter for meg.

SVAR

Besvart 08.04.2009 19:02:26
account_circle