Hopp til hovedinnholdet

Stryker i flere fag - vil jeg få studielån?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har havnet i en kjip situasjon. Har greid å stryke i flere fag. Er midt i mitt andre år på bachelor i universitetet. Må ta opp 6 fag, jeg har tenkt at jeg tar opp 1-2 fag for hvert semester/halvår. Men da blir jeg ikke ferdig før høst 2020, og bachelorgraden skal være ferdig vår 2020.. også usikker men tror jeg skal ta master etter bacheloren. Så jeg er veldig bekymret og stresset, usikker på hva jeg bør gjøre. Må vel evt ta å bruke ekstra tid/ett eller to ekstra semestre på å fullføre bacheloren for å ta opp alle fagene jeg mangler. Men hvordan fungerer det? Går det fint, også med tanke på lånekassens støtte med stipend og lån osv? Vet jeg har dummet meg veldig ut med dette, men jeg tror jeg kan greie å ta opp disse fagene om jeg skjerper meg og fokuserer fremover. Bare redd jeg har mye lån å betale tilbake pga situasjonen? At jeg ikke får all stipendet jeg normalt egentlig skulle fått siden jeg kommer til å måtte bruke lenger tid på å fullføre? mvh jente, 20

SVAR

Besvart 12.01.2019 15:05:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
account_circle