Hopp til hovedinnholdet

Har problemer med å snakke høyt og å dumme meg ut. Har jeg sosial angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Etter at jeg begynte på videregående har jeg hatt problemer med å si det jeg tenker. F.eks om jeg skal si noe jeg synes er morrosomt blir det mange ganger bare babbel og jeg kommer liksom ikke til poenget. Og jeg blir veldig stresset når jeg skal snakke med klasse kameratene mine og det er mange som ser på meg som gjør at jeg ikke vil snakke for å ikke dommme meg ut. Jeg har forklarings vansker og dysleksi helt siden jeg ble føtt men det har ikke hindret meg til liksom snakke i ordentlighet. Det jeg lurer på er om jeg utvikler en sosial angst av noe slag og hva kan jeg gjøre for at jeg ikke skal bli stresset når jeg snakker. Takk for svar :)

SVAR

Besvart 19.02.2019 13:36:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
account_circle