Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg droppe ut og søke på nye studier?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går per dags dato på et studie som jeg nå i lang tid har vist at var helt feil for meg og jeg har derfor slitt med motivasjon som har gjort at jeg har oversteget "fraværsgrensa" og jeg blir ikke meldt opp til eksamen. Jeg tenker å droppe ut da jeg ikke ser noen fordel for å bli, ettersom jeg heller ikke får stipend fra lånekassen da jeg bor hjemme. Men etter veldig mye tenking i lang tid så har jeg søkt på et nytt studie som jeg tror passer meg perfekt, og lurer på hvordan det blir med lånekassen? Om jeg dropper ut i dag, men skal søke nytt studie til høsten, hva skjer da? Må jeg betale ned lånet på det forrige studiet mens jeg studerer til neste år?; skal jeg melde ifra om avbrutt studie, eller at jeg bytter studie?

SVAR

Besvart 08.04.2019 15:51:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
account_circle