Hopp til hovedinnholdet

Ta opp matte

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går nå 2 året på vgs og skal begynne 3 året nå til høsten 2019. Jeg har lyst å studere økonomi i utlandet, men ser at for noen av økonmi studiene må jeg ha R1 matte. Jeg er fra Bergen, og lurte på hvordan jeg kunne ta opp R1 matte online? Tok ikke det på skolen siden viste ikke at jeg trengte det.. Men vet at det går an å ta R1 matte, men må jeg da være ferdig med vidergående? Og hvor kan jeg ta R1 matte online, å få det på vitnemålet? Har lyst å ta R1 matte mens jeg går 3 året, altså til høsten 2019. Hilsen Jente 17

Besvart 16.05.2019 12:36
 

Svar
Hei


Det finnes ulike private aktører som tilbyr nettkurs i matte. Du kan bare søke "matte nettkurs" så vil det dukke opp mange alternativer. Slike kurs, og det å ta opp fag som privatist koster penger, og krever at man er disiplinert og klarer å gjøre de oppgavene man skal. Søk rundt og se hva du finner, og snakk med foreldrene dine, så kan dere kanskje finne et aktuelt kurs. Jeg legger ved noen artikler under svaret som kan være til hjelp.

Lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte