Hopp til hovedinnholdet

Har jeg regnet ut stipendet mitt riktig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Skal bo på hybel og søke stipend til høsten og lurer på noen ting... Hvor mye kan jeg få? Jeg har lest at man kan få 4517 kr til bostipend og at grunnstipend varierer på grunnlag av forsørgers inntekt. Mamma som er min eneste forsørger har ingen inntekt. Jeg har lest at du kan få enten 1093 kr, 2186 kr eller 3282 kr. Det varier også på grunnlag av hvor mange søsken jeg har. Jeg har to. Så av det jeg har forstått skal jeg få et grunnstipend på 3282 kr, men det har også noe å si om jeg har søsken født i 2001 og senere. Jeg har en søster som er født i 2001. Så tilsammen vil jeg altså få ca. 7800 kr? Til slutt lurer jeg også på om jeg får utstyrsstipend i året om jeg skal bo på hybel. Tusen takk for svar!

Besvart 15.05.2019 13:12
 

Svar
Hei

Vi kan jo ikke si med 100% sikkerhet hva du vil få i forkant her på ung.no, men ut i fra opplysningene du oppgir så virker det som du har regnet riktig. Har du rett til bostipend så er det på kroner 4 517,- per måned. Det høyeste grunnstipendet du kan få er på kroner 3 282,- per måned. Dersom du får innvilget bostipend og fullt grunnstipend så blir det på tilsammen kroner 7 799,- per måned.


Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Bostipend på videregående (borteboerstipend)

Lånekassen og flytteeske (colourbox.com)

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til bostipend fra lånekassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte