Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få bostipend på universitetet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en jente på 19 år som ønsker å studere, flytte ut med kjæresten og få borteboerstipend. Moren min bor for nærme universitetet jeg vil gå på og jeg kan derfor ikke få borteboerstipend hvis jeg er registrert hos henne og fortsatt flytte ut. Kjæresten min har tenkt til å kjøpe egen leilighet som ligger lenger enn 4 mil fra universitetet og jeg har lyst til å flytte inn hos han. Siden jeg ikke kan få stipend av å være registrert hos moren min, kan jeg da registrere at hjemmeadressen min er hos han når jeg flytter inn og kan jeg da få borteboerstipend selv om jeg ikke eier leiligheten med han, men heller bor der fast? Takk på forhånd!

SVAR

Besvart 31.05.2019 09:54:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
account_circle