Hopp til hovedinnholdet

Kan det å funke sosialt trenes?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Gjennom oppveksten min har jeg alltid sett på meg selv som den introverte, sjenerte og tilbakeholdne ungen i klassa, og det er en reaksjon på år med litt tilbaketrekning fra det sosiale liv utenfor skolen, vet jeg ikke. Men greia er at jeg sliter med å vite åssen jeg skal funke sosialt. Jeg har kompiser, og de aller nærmeste har jeg ikke særlig problemer med å snakke med, men så fort det ikke er en av de fire-fem personene jeg snakker med, så føler jeg meg så awkward og uvitende. Når jeg møter gamle kjente, sitter jeg der og føler at jeg ikke aner hva jeg skal si, eller åssen jeg skal svare samtidig som jeg fører samtalen videre, samtidig så blir jeg veldig oppmerksom på mine egne bevegelser og ansiktsuttrykk, som fører til at jeg fokuserer mer på å¨"ikke se dum ut", mer enn den faktiske samtalen. Jeg har ikke en direkte mangel på sosiale antenner, men vil gjerne kunne selv gå inn for å bli bedre kjent med mennesker, uten at det "tilfeldig" skal skje. Kan dette "trenes" hos noen?

SVAR

Besvart 11.09.2019 18:16:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ti tips til småprat

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

 

Les mer
attach_file

Introvert, ekstrovert, eller midt i mellom?

Når får du mest energi? Når du er alene, med andre, eller litt begge deler? Uansett personlighetstype, er du like viktig.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle