Hopp til hovedinnholdet

Faren min er ustabil og sint, vil flytte. Jente 18 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 18 år som har en veldig mentalt ustabil far. Han blir utrolig sint helt ut av det blå, og det har gjort meg til en veldig nervøs person med både angst og tidligere depresjon. Det at han blir så sint helt uforutsigbart gjør at jeg synes det blir veldig vanskelig å konsentrere på skole arbeid, noe som er viktig for meg hvis jeg skal få en god fremtid, men det blir veldig vanskelig med han der. Derfor har jeg lyst til å flytte ut og bo for meg selv på hybel. Jeg lurer på hva slags økonomisk støtte jeg kan få dersom jeg vil flytte ut grunnet vanskelige boforhold, og hvem jeg isåfall må snakke med/kontakte for å få dette til å skje. Er virkelig som å leve med en tikkende bombe og jeg vil helst komme meg vekk så fort som mulig. Håper på svar.

SVAR

Besvart 30.09.2019 09:47:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
account_circle