Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å prate. får angstfølelse av å snakke. anstrenger hele kroppen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Vet ikke helt hvor jeg skal plassere dette, men så lenge jeg kan huske har jeg hatt problemer med å snakke. Jeg kremter mye fordi jeg ofte blir hes, eller får mye slim i halsen. Bare jeg tenker på det å snakke så føler jeg at jeg får en angstfølelse som bygger seg opp i kroppen og jeg sliter med å puste. Jeg rekker fortsatt opp hånda i timen og har ikke noe problem med det, men jeg sliter med å snakke. Det er som om at hele kroppen min anstrenger jeg, jeg begynner å lespe litt, snakke fortere eller mumler. Noen ganger kortslutter stemmen min helt og jeg må starte på nytt. Har vært hos legen før, han sa jeg måtte ta noen medisiner jeg ikke visste hva var. Vet ikke om han visste det heller, men det gjorde ingen forskjell. Hva burde jeg gjøre? Jeg hater å snakke, og om moren min prøver å starte en samtale blir jeg nesten litt irritert fordi det er slitsomt.

SVAR

Besvart 30.09.2019 14:53:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

 

Les mer
account_circle