Hopp til hovedinnholdet

Har det ikke bra hjemme, vil flytte ut

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 17 år. Jeg visste ikke hva tema jeg skulle stille spørsmålet på så jeg bare valgte dette. Jeg bor hjemme hos foreldrene mine men jeg er så lei av dem nå. Vi krangler og skriker hele tiden, og de klager og maser og kjefte på meg stortsett hver eneste dag, opptil flere gonger til dagen. Vi er i konflikt hele tiden. Men tingen er at dei virker hyggelige og alt dette når vi har besøk, men når vi er alene blir dei til helt andre personer. Jeg bor ikke langt nok vekke fra skolen til å få borteboerstipend så jeg får ikke råd til å bo i kollektiv med noen venninner av meg. Jeg sliter med depresjon, angst og traumer og tror også at foreldrene mine er en del av at jeg har det. Barnevernet har aldri vært i bildet men jeg vil ikke bo i lag med foreldrene mine fordi jeg er redd for hva jeg kommer til å gjøre. Så mitt spørsmål er da hva kan jeg gjøre for å flytte ut eller hvordan kan jeg havne i fosterhjem, hvor kan jeg få pengene til å bo i kollektive?

SVAR

Besvart 24.10.2019 11:22:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
account_circle