Hopp til hovedinnholdet

Må avbryte folkehøgskolen. Kan lånet bli stipend?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg startet ett år på folkehøgskole nå sommeren 2019 og skulle egt gått til vår 2020. Jeg er nødt til å avbryte skoleåret etter juleferien og får bare fullført 50% av året. Dette er fordi helsen (den psykiske og fysiske) min er for dårlig til at jeg kommer til å klare resten av året (er en veldig aktiv skolehverdag). Istedenfor har psykiateren min søkt meg inn på et behandlingssenter for spiseforstyrrelser m.m. Søkte lån fra lånekassen og lurer nå på om jeg har rett til å få noen støtte for den tiden jeg har studert evt få omgjort noe av lånet til stippend siden det er helsemessige begrensninger som avslutter året? Hvordan skal jeg evt gå frem i avsluttningsprosessen? Har informert skolen om årsaken til avslutningen og kan ordne legeerklæring om nødvendig. -Takk på forhånd

SVAR

Besvart 06.12.2019 13:23:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle