Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte ut, hvilke muligheter har jeg når det gjelder økonomi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Moren min klager ofte over hvor mye penger det koster å kjøpe klær eller andre ting til meg og mine søsken. På grunn av mange forskjellige problemer hjemme, så ønsker jeg å flytte for å begynne med videregående en helt annen plass i Norge. Jeg kan få stipend som "borteboer" der, men kan jeg få annet stipend / støtte ved siden av? Og så lenge jeg er under atten år (og fremdeles på videregående) kan jeg kreve økonomisk støtte fra mamma? Hva skjer dersom moren min NEKTER å hjelpe meg med husleie, eller lignende? Kan jeg f.eks. kontakte NAV eller Barnevernet, og få dem til å kreve inn penger dersom moren min fullstendig nekter å hjelpe til?

SVAR

Besvart 23.02.2020 09:38:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

 

Les mer
account_circle