Hopp til hovedinnholdet

Får penger fra NAV uten å vite hvorfor,kan jeg bruke de på hva jeg vil?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

De siste årene har jeg fått 2500 kr fra Nav på kontoen. Jeg spurte mamma og pappa, men de sa aldri hvorfor. Så jeg gikk på Nav.no, logget inn på min bruker. Så stod det "grunn-og hjelpestønad ADHD." Betyr det at jeg ADHD? Jeg kan ikke huske sist jeg har vært hos legen pga ADHD, aldri tatt medisiner mot det. Siden utbetalingen er på mitt navn, kan jeg da bruke pengene på hva jeg vil? Eller bestemmer foreldrene mine over dem?

SVAR

Besvart 13.04.2020 20:48:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
attach_file

Hvem bestemmer over pengene dine?

Krangler du med foreldrene dine om hva du kan bruke egne penger på? Det finnes ikke noe klart svar, men det er vanlig å skille mellom penger du har tjent selv og penger du har fått.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle