Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til bostipend?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg bor i en by nå men så- foreldrene mine er skilte moren min skal flytte til et annet fylke .. Jeg starter snart på VGS, min far bor i byen jeg skal gå på skole i, jeg må bo på hybel begrunn av det ikke er plass for meg der pappa bor . Men er usikker om jeg da har rett til bostipend fra Lånekassen. Har lest mye på siden demmers og det sto masse om at jeg har rett til penger om jeg bor så så langt unna osv, men det stod også at jeg har rett til penger om det ikke er bra nok forhold hjemme hos en av forelderen eller begge... Men her sitter jeg og fortsatt er usikker på om jeg har rett til penger bare begrunn av det ikke er plass hos far ( det bor 2 barn og 2 voksene ,huset et pittelite og det er ikke en gang rom til meg, jeg har heller ikke så særlig god kontakt med far). Og så er det greia med folkeregistret og ungdomsretten, om jeg er registrert hos far så bor jeg jo nærme nok skolen, er jeg registrert hos mamma så mister jeg retten til å gå på skole her hvor jeg bor..

SVAR

Besvart 17.04.2020 09:59:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
account_circle