Hopp til hovedinnholdet

Skal studere, har spørsmål om hybel og stipend.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Eg skal studere til hausten, men er ikkje sikker på om eg kjem inn på NTNU i Trondheim. Eg må kanskje til Bergen basert på andrevalget mitt. Men eg må vel skaffe meg studentbolig så snart som mulig? Kva om eg må signere ei boligkontrakt og så for eg svar veka etter at eg skal studere i den andre byen? Skal ein student søke om eit eige lån til bolig eller skal studielånet mitt dekke både leiga og utdanninga mi? Og korleis søker eg om studielån? Kva er stipend? Korleis kan eg dekke leiga for bolig mens eg studerer og ha pengar til mat osv? Får eg pengar ein gong i månaden frå Lånekassa til å leve mens eg studerer? Eg har sent inn dette spørsmålet før, og fikk eit dårlig svar. Skulen eg gikk på gikk ikkje gjennom dette, og eg kjenner mange som har måtte gravd mykje for å skjønne dette systemet. Eg ber om å få grundige svar på desse spørsmåla. Eg begynner å bli engstelig, for eg veit eg må kunne dette for å klare meg dei neste 3 åra. Takk for gode svar!

SVAR

Besvart 22.05.2020 13:23:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Derfor bør du søke studentbolig

Som leietaker i en studentbolig tar studentsamskipnaden ansvar for huset i sin helhet, og du kan fokusere på deg selv og studiene. Det er stor rift om studenthyblene hvert år, så søk i god tid.

 

Les mer
attach_file

Tips til deg som er på boligjakt

Er du på jakt etter et sted å bo? Ung.no gir deg fem gode tips til hvor du bør lete.

 

Les mer
account_circle