Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hvor jeg skal bo når jeg blir student, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har spurt før, men fikk dårlige svar. Trondheim er førstevalget mitt, og Bergen er andrevalget mitt til høsten. Dagen jeg får vite hvilket studie jeg skal ta agjører også hvilken by jeg skal til, (20. juli). Men jeg må vel skaffe meg bolig så fort som mulig? Men det er jo ekstremt risikabelt å signere kontrakt på bolig i Trondheim, når jeg ikke vet enda om jeg skal dit. Jeg trenger råd og orientering om dette og når jeg burde skaffe meg bolig. Må jeg ha fått studieplass før jeg kan søke om bolig? Og er det slik at stipend er penger jeg ikke skal betale tilbake som jeg da skal bruke til å betale leigen for boligen? Hvor mye av studielånet mitt kan gjøres om til stipend og hvor mye av disse pengene kan jeg bruke til leige og mat per måned? Jeg kan jo ikke vite hvor jeg skal før skolen sender meg svar 20 juli. Må jeg forresten være student som har fått studieplass før jeg kan søke om studielån frå Lånekassen? Jeg begynner å føle et sterkt tidspress nå. Jeg trenger svar fort!

SVAR

Besvart 29.05.2020 15:08:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Økonomitips til deg som skal bo alene

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle