Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan jeg få studielån?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har et spørsmål om lånekassen som jeg ikke klarer å finne ut av via deres nettside. Jeg har nettopp gått ferdig VGS, og skal begynne å studere til høsten, med planer om å fullføre en master, enten i norge eller ellers i norden. Samtidig vurderer jeg å først ta et årsstudium (i noe helt annet enn det jeg vil ellers studere), og lurer på hvordan dette vil påvirke støtten jeg kan få fra lånekassen for studiene videre. Jeg har hørt at man kun blir dekket i 5 år, og er redd for å måtte gå mitt siste utenfor norge uten statlig støtte, dersom jeg tar årsstudium. Jeg har uansett ikke mulighet til å bo hjemme hos familie i den tid. Så det jeg egentlig spør om, er: hva blir de finansielle konsekvensene av å ta årsstudium, med tanke på at jeg vil trenge noe støtte fra lånekassen ut studietiden min? Takk på forhånd for svar:)

SVAR

Besvart 12.06.2020 13:22:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Stipend og lån til utenlandsstudier

Har du lurt på om du kan få stipend og lån om du skal studere i utlandet? Vi har laget en oversikt til deg som vurderer å søke studier utenfor Norge.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
account_circle