Hopp til hovedinnholdet

Vil slutte med hijab og flytte til en annen by.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente som er 20 år og går på videregående. Jeg søkte vg 3 dette året og uheldigvis sliter jeg med å ha ulik holdninger enn jeg hadde før. Jeg vil slutte med hijab og foreldrene mine støtter det men mener at jeg må flytte et annet sted. Dette er siste ting som har meg igjen i denne byen, jeg føler jeg blir veldig mye dømt og føle meg dårlig hver gang jeg møter meg på en som har samme kultur og bakgrunn som meg som jeg kjenner. Jeg vil gjerne bo vekk og studere siste året vekke. Jeg har søkt på en skole i samme fylke som er 2 timer vekke og lure på hva skal jeg gjør videre? Jeg lure på om lånekassen (bostipend) hadde hjulpet eller hva kan jeg gjør nå for å få til å flytte og få hus kontrakt i byen jeg vil bo i. jeg er forvirret.. jeg har ikke noen som kan hjelpe med husleie heller det vett jeg. Jeg vett ikke hvordan alt ligger nå med korona krisen. Takk for meg :)

SVAR

Besvart 19.06.2020 14:21:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
account_circle