Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for en venn. Han må forsørge seg selv. Går på skole. Bor hjemme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en kompis jeg begynner å bli beskymret for. Han er ute i praksis på VGs og får lønn der, men det er lite. Moren hans er død og faren viser ingen form for støtte. Han bor nede i kjelleren hos faren og stemoren, men må likevel betale en stor sum der hver måned. I tillegg betaler han regninger og mat selv. Dette betyr at han bruker alle pengene han får for å jobbe på regninger og husleie i sitt eget hjem I tillegg til skatt så klart. Han har derfor ikke råd til mat og forsørging til seg selv når alt er betalt! Jeg er også redd han ikke klarer å betale alle regningene heller. Nå begynner jeg å bli beskymret for hans psykiske helse. Både fordi han ikke har en familie som bryr seg, men også fordi han ikke har råd til å forsørge seg selv. Hva kan han gjøre? Eventuelt jeg gjøre? Kan han kontakte nav og få støtte der siden han fortsatt går på VGs?

SVAR

Besvart 31.07.2020 11:45:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
account_circle