Hopp til hovedinnholdet

Skal studere i utlandet, hva er et basislån?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg vil gjerne studere i utlandet, og ser på hvor mye jeg kan få i stipend og lån hos lånekassen. Skolepengene ligger på rundt 52 600kr i semesteret. Når jeg legger dette inn i kalkulatoren på nettsiden står det at jeg kan få opptil 193 600kr til basislån, skolepengestøtte og reisestøtte. Jeg har noen spørsmål til dette: hva er det meningen at man skal bruke basislånet til? Jeg ser også at 81 800 er stipend, og 111 812 er lån, så er det slik at jeg kun må nedbetale 111 812 av det jeg "får" fra lånekassen? Er det også korrekt at man skal sette inn skolepengene per semester for å regne ut lån/stipend, eller er det per år? Og til slutt.. Er det unormalt mye å ha minimum 461 000 kroner man må nedbetale i lån etter å ha tatt en 4-års bachelor i utlandet? Beklager mange spørsmål, men tusen takk på forhånd!

SVAR

Besvart 11.01.2021 15:44:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Stipend og lån til utenlandsstudier

Har du lurt på om du kan få stipend og lån om du skal studere i utlandet? Vi har laget en oversikt til deg som vurderer å søke studier utenfor Norge.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
account_circle