Hopp til hovedinnholdet

Løper rentene når jeg er student?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvordan fungerer renter på studielån? Jeg har studielån fra folkehøgskole. Vurderer å studere deltid til neste år, og ta fag. Da kan jeg bo hjemme meste av tiden, og klarer meg kanskje uten studielån. Men det jeg tenker på da, er at det blir renter på det jeg allerede har? Selv om jeg ikke trenger lån, betyr ikke det at jeg har mer mulighet til å betale ned det lånet jeg har? Hvis det blir tid til jobb, blir det ikke mer enn deltid i allefall, som kanskje rekker til det jeg studerer der og da. Men jeg har vel egentlig rett på studielån når jeg tar fag og studerer, så hadde det lønnt seg å søkt om det allikevell, selv om det kanskje hadde vært lurere å spare muligheten til et år jeg virklig trenger det, for å unngå renter på det jeg har til nå? Eller om jeg skal ta en annen bachelor som jeg allerede har fagene til, og kan begynne å studere med en gang, så jeg kommer ut i jobb? Hvis det gir mening. Takk for svar!

SVAR

Besvart 17.02.2021 10:02:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
account_circle