Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre, vil ikke bo hos noen av de. Kan jeg få borteboerstipend?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har skilte foreldre, men bor mest hos moren min fordi det er nærmere skole og venner. Jeg har det veldig vanskelig hjemme hos mamma, fordi hun har en utrolig krevende personlighet. Hun har ME, som gjør at hun er veldig følsom for lyder og lys. Jeg og tvillingsøsteren min føler oss som en byrde. Hver gang mamma kommer inn i rommet får jeg en vond følelse i magen og sitter bare å venter på hva hun skal klage eller kjefte over. Alt må bli gjort på hennes måte, og hun snakker bare til oss når det er noe vi må gjøre, eller noe vi har gjort galt. Jeg og søstrene mine mistenker at hun har en tvangspreget personlighetsforstyrrelse. Hun har ikke snakket med psykolog angående dette, men hun har så og si alle kjennetegnene. Jeg blir veldig nedstemt av å bo hjemme og tror kanskje jeg er deprimert. Pappa bor ca. 30 min. å kjøre fra mamma, så jeg hadde blitt veldig isolert fra alt skulle jeg bodd hos han. Jeg venter på en psykolog via skolen. Tror dere jeg kunne fått borteboerstipend?

SVAR

Besvart 11.03.2021 15:06:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Har du foreldre som sliter psykisk?

Det er aldri din skyld, eller ditt ansvar at moren eller faren din er psykisk syk. Du trenger ikke å takle det alene. Våg å be om hjelp.

 

Les mer
account_circle