Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan hjelpe familien min med å få en større leilighet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fylte 19-år i mars og jeg vil gjerne flytte hjemmefra. Det er fordi at jeg bor med mine to søsken, mor og far. Vi bor i en såpass liten leilighet, og jeg deler rom med min bror som er 16 år gammel. Vi har gått overalt med å få ny og større bolig men det er umulig. Dette gjør noe med psykiske helsen min fordi at når vi f.eks har hjemmeundervisning så synes jeg at det er flaut å vise kamera eller så er det ingen steder å jobbe hjemme. Barnevernet har også kommet innom her, og de sa at vinduet vårt er brannfarlig og hjalp oss om å sende brev til husbanken men vi fikk avslag fra husbanken. Så spørsmålet mitt er om jeg kan hjelpe med å snakke med noen om å få større leilighet for meg og min familie eller om jeg må flytte for meg selv for å få det bedre fordi jeg har fått nok av det norske systemet og synes at det er ugreit. Til og med da jeg gikk i ungdomsskolen ble leilighet vi bor i, kalt for «fattig blokka» og jeg synes det er flaut å ha med besøk også.

SVAR

Besvart 26.04.2021 10:22:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte

Har du dårlig økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen din til å skaffe deg bolig. Les mer om du er en av de som kan få støtte.

 

Les mer
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan finner du deg sommerjobb?

Hvilke jobber kan du søke på, og hvordan finne drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først.

 

Les mer
account_circle