Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få økonomisk støtte til å flytte ut?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, er ei jente på 20 år og bor hjemme hos foreldrene mine. Hjemme hos meg så har jeg det så ille at det går utover psyken min pågrunn av familieproblemer som ikke kan løses opp - lillebror med mange diagnoser som ender opp ekstrem krangel, selvmordstanker og så videre. Og bare å bo hjemme når lillebroren tar så mye energi fra oss, tanken på at han vil dø, han er ufattelig vanskelig å ha det fint sammen - så ender det opp at det går skikkelig ut på psyken min, som også at jeg skulle ønske jeg var en annen familie, eller at jeg ikke selv eksisterer for å slippe det kaoset hjemme. Og har hørt at man kan få støtte fra nav til å få flyttet ut av spesielle begrunnelser for det. Men har letet og letet, men virker som at jeg er helt lost i dette og finner ikke noe svar eller hjelp til å få flytte ut. Skal gå på skole nå til høsten - VGs. Og får jo ikke jobbet til å få råd til leilighet... hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 03.05.2021 10:45:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Økonomitips til deg som skal bo alene

Å bo for seg selv er dyrt. Selv med studielån, stipend og deltidsjobb, er det nødvendig å tenke økonomi. Her er noen råd.

 

Les mer
account_circle