Hopp til hovedinnholdet

Finnes det noen måter å få støtte av staten for å utgi en bok?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som brenner virkelig for skriving. Og jeg har veldig lyst å utgi noe... Men det er veldig dyrt og foreldrene mine har ikke råd til det...Finnes det noen måter å få støtte av staten for å utgi en bok? Har prøvd legat, men det funket ikke så bra. De fleste var for dem som kunne feks spille et instrument, synge, danse osv, men ikke skriving.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Så utrolig bra at du trives med å skrive. Det viktigste er at du skriver mest mulig, og send gjerne inn det du skriver til novellekonkurranser for ungdom, Si;D i Aftenposten og liknende, bli med i skoleavisen osv. Det er også lurt å spørre om norsklæreren din kan titte på tekstene dine og gi tilbakemeldinger slik at du utvikler deg videre.

 

Det kan dessverre være vanskelig å "slå gjennom" som forfatter eller få utgitt en bok. Som oftest fungerer det slik at et forlag gir ut boken din. Forlaget vil da bistå med det økonomiske slik at prosjektet "går rundt". Det beste tipset er derfor at du kontakter forskjellige forlag. Spør hva som skal til for at de gir ut en bok. Spør også om du kan sende dem tekster eller et manus som du har jobbet med. Deretter blir det opp til forlaget om dette er noe de vil satse på eller ikke. 

 

Du kan også kontakte Den norske forfatterforening og spørre om tips til stipend for akkurat forfattere og skribenter. Sjekk også med kommunen du bor i om det finnes noe eget stipend eller legat for ungdom som interesserer seg for akkurat skriving.

 

 
Håper dette kan hjelpe deg litt på vei! :) Lykke til videre med skrivingen!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er det farligste med amfetamin?